Miksi työntekijät katsovat voivansa työajalla
a) maksella omia laskujaa
b) surffailla katsomassa BBtä
c) puhua kännykässä heko puheluja toistuvasti
d) "lainata" työpaikalta kyniä, paperia, wc-paprua jne.
Kaiken lisäksi voisin jatkaa listaa loputtomiin. Sitten vielä suuttuvat jos pyytää tekemään töitä, joista maksetaan.
Miksi joku saa enemmän palkkaa kuin toinen. Miksi eri tyypeille kuuluu erilaisia töitä? Miksi on pomoja ja alaisia? HEI HALOO, miten muuten asiat pyörisivät, miksi kukaan kävisi kouluja jne. Sarjassa ääliömäisiä kitinöitä.

Joskus väsyttää aivan tajuttomasti iltapäivällä. Joskus saa myös otettua nokoset. Miksi ihmeessä väsyttää melkeimpä enemmän, on ihan tööt ja päätäkin särkee jos nukkuu 1,5h? 1/2h olisi taas virkistävä aika. Miksi siis enemmän on vähemmän tuossa tapauksessa?

Lehdessä oli (taas) ikävä juttu masentuneesta mammasta, joka oli ravistellut lasta niin että luita murtui jne. Miksi asiat ovat nykyään niin huonosti, että yhä useampi masentuu. Synnytyksen jälkeinen masennus on vahvasti tiedostettu asia, äidit ja vauvat ovat aika tarkkailussa neuvolojen myötä ja silti yhä useampi sairastuu.
Kaipa masentuva ei itsekkään ymmärrä tilaansa, piilottelee sitä, vähättelee, esittää reipasta. Läheiset eivät huomaa jos sairaus hiipii hiljalleen ja etenkin jos toiset yrittävät peitellä jaksamattomuutaan. Helposti ehkä tuoreen äidin väsymys jms. laitetaan vauvan valvottamisen piikkiin.
Kaikki eivät ole niin vahvoja kuin toiset. Eikä tarvitse olla. Mutta toivottavaa on, että olisi sen verran rohkeutta ettei piilottelisi/vähättelisi tilaansa. Omaisia ei saisi aina niin herkästi syylistää, kaikkea ei näe, kaikkea ei osaa katsoa ja kuka jaksaa koko ajan tarkkailla kaikkea vaikkei mitään pitäisi olla eikä välttämättä ikinä olekaan.
Miksi masennukseen tuputetaan heti vain lääkkeitä ja terapioihin/keskusteluihin on kuukausien jonot? Eikö niillä pelkillä tabujen syöttämisellä vain siirretä ongelmaa. Tai kehitetä uutta, nappi riippuvuutta.

Jaksamista.